Gulas de vara
PrinteazaGulas de vara din: rosii, ardei, cartofi, cuscus, chimen, boia, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 roşii
- 5 ardei
- 500 g cartofi
- 3 linguri cuşcuş
- 1/2 linguriţă chimen
- 1 linguriţă boia dulce
- sare
- piper
- ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 500 g carne de vită
- 3 cepe
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată cubuleţe, boiaua de ardei şi chimenul, torni 2 căni de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Cureţi în acest timp usturoiul, ardeii şi cartofii, pisezi usturoiul, tai ardeii fideluţă şi cartofii cubuleţe şi adaugi legumele în cratiţă când carnea este aproape fiartă. Pui şi cuşcuşul, apă cât să acopere legumele şi carnea şi laşi să fiarbă.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt şi le adaugi în mâncare după ce au fiert cartofii. Mai laşi să dea în 2-3 clocote, potriveşti de sare şi piper, iar la sfârşit presari verdeaţa tocată.
Pofta buna!