Gulas de vita cu ceapa rosie
PrinteazaGulas de vita cu ceapa rosie din: carne macră de vită, untură, ceapă roşie, boia de ardei, cartofi, sare, ou, făină.
Ingrediente:
- 300 g carne macră de vită
- 60 g untură
- 100 g ceapă roşie
- 1 linguriţă de boia de ardei
- 1 kg cartofi
- sare
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 150 g făină
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte în untură, până ce devine aurie. Se presară cu 1 linguriţă de boia de ardei dulce. între timp, carnea de vită se taie în cuburi şi se adaugă la ceapa prăjită.
Se amestecă bine şi se înăbuşă sub capac. Dacă apa se evaporă, se mai adaugă câte un pic. Când carnea este moale, se stinge cu apă şi se adăugă cartofii tăiaţi cuburi.
Când cartofii sunt fierţi, se adaugă găluştele mărunte.
Pofta buna!