Gulas de vita cu chimen
PrinteazaGulas de vita cu chimen din: carne de vita, rosii, ardei, boia, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, varza, chimen.
- 700 g carne de vită
- 1 l supă de carne
- 100 g roşii
- 100 g ardei
- 1 lingură boia
- sare
- piper
- 2 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 300 g cartofi
- 500 g varză murată
- 1 linguriţă chimen
- 2 linguri grăsime
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge şi se taie bucăţi. Ceapa tăiat mărunt se spală, apoi se căleşte în untură. Se presara boiaua, se adaugă 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade zeama.
Se adaugă carnea, roşiile tăiate sferturi, ardeii tăiaţi cuburi, sare, piper şi chimen după gust. Când a fiert pe jumătate carnea, se adaugă usturoiul zdrobit, varza tăiată fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi.
Se toarnă supa de oase şi se lasă să fiarbă mâncarea înăbuşit, fără să se amestece.
Pofta buna!