Gulas de vita cu rozmarin si praz
PrinteazaGulas de vita cu rozmarin si praz din: carne de vita, slanina, praz, smantana, pasta de tomate, marar, seminte de chimen, ulei, sare, boia dulce.
- 800 g carne de vita
- 150 g slanina
- 3 fire praz
- 1 lingura de smantana
- 1 lingura de pasta de tomate
- 1 legatura de marar sau patrunjel
- 1 lingurita de seminte de chimen
- 50 ml ulei
- sare
- boia dulce
Mod de preparare:
Spală carnea şi tai-o în felii subţiri sau în cubuleţe ca să-şi lase aroma. Taie slănina în cubuleţe, iar prazul în rondele fine. Condimentează carnea şi căleşte-o puţin în ulei.
Adaugă slănina şi prazul, iar după ce le-ai călit împreună 2-3 minute, stinge cu 1/2 litru de apă fierbinte şi lasă totul 30-40 de minute la foc mic, acoperit.
Adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă. După ce dă în câteva clocote, pune chimenul prăjit separat şi pisat, sare după gust şi smântână. Stinge focul şi presară pătrunjel tocat.
Gulas de vita cu rozmarin si praz
Pofta buna!