Gulas de vita la ceaun cu ciuperci si ardei gras

Printeaza

Gulas de vita la ceaun cu ciuperci si ardei gras din: carne de vită, ciuperci, ceapa, ardei grasi, cartofi, morcovi, sare, piper, pătrunjel, slănină pregătită în casă, boia.

Gulas de vita la ceaun cu ciuperci si ardei gras

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg de carne de vită
  • 500 g ciuperci
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei graşi
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel
  • 200 g slănină pregătită în casă
  • boia

Mod de preparare:

Tai cubuleţe slănina şi o pui la topit în ceaunul cald, aflat deasupra focului. După ce slănina începe să se topească, adaugi ceapa tocată şi o laşi până devine sticloasă.

Adaugi carnea spalată, curăţată de pieliţe şi grăsime, apoi boia şi aproximativ 1 cană cu apă. Laşi la fiert, iar când car­nea începe să se înmoaie, pui morcovii şi ardeiul tăiate cubuleţe.

In timpul fierberii, completezi cu apă. Când carnea e aproape fiartă, pui restul ingredientelor.

Dacă ciupercile sunt mai mici, le speli fără să le cureţi, le tai fideluţă şi le pui în ceaun împreună cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru.

Mai torni apă, dacă e nevoie şi potriveşti gustul de sare şi piper proaspăt măcinat. Când se înmoaie cartofii, presari pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.