Gulas din carne de porc

Printeaza

Gulas din carne de porc din: carne de porc, ceapa, untura, boia, rosii, usturoi, chimen, morcov, patrunjel, sare, piper, cartofi, smantana, zahar, apa.

Ingrediente:Gulas_din_carne_de_porc

  • 500 g carne de porc
  • 4 cepe
  • 100 g untură
  • 1 linguriţă boia
  • 3 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • chimen
  • morcov
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 100 g smântână
  • zahăr după gust
  • 1 l apă

 

Mod de preparare:

Se topeşte untura într-un vas mare, se adaugă carnea tăiată bucăţele şi se lasă să se rumenească puţin.

După ce a prins o uşoară crustă, bucăţelele de carne se scot şi se ţin la cald.  In untura rămasă se pune ceapa tăiată solzişori, iar după ce s-a aurit puţin se adaugă usturoiul, morcovul (dat prin răzătoarea mare), roşiile tăiate în felii şi bucăţile de carne.

Se adaugă boiaua, chimenul, sarea, piperul, zahărul şi se toarnă apă cât să acopere mâncarea. Gulaşul se lasă la foc mic, să clocotească încet. Când carnea este aproape făcută, se mai toarnă o cană cu apă caldă şi se adaugă cartofii tăiaţi în sferturi.

Inainte de a servi se adaugă smântână şi pătrunjel verde tocat.

 

Gulas din carne de porc

Gulas_din_carne_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cam asa fac eu papricasul doar ca fac galuste si nu adaug cartofi si iese taaare bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.