Gulas din ciuperci
PrinteazaGulas din ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, ardei, rosii sau bulion, patrunjel, piper, sare.
- 1 kg ciuperc
- 4-5 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 4 roşii sau 2 linguri bulion
- 1 legătură pătrunjel
- piper pisat
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală, apoi se taie în bucăţi mai mici şi se fierb în apă cu sare. Intr-o cratită mai mare, de 3 I, se pun să se prăjească ceapa şi ardeiul, peste care, când încep să se moaie, se toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă înfundat.
După câteva minute, se adaugă ciupercile fierte care se mai ţin încă vreo 5-10 minute să fiarbă înfundat. Se adaugă apoi roşiile tocate mărunt sau bulionul subţiat cu zeama în care au fiert ciupercile. Se adaugă piperul şi sarea şi se continuă fiertul cu cratifa fără capac, pentru a scădea lichidul. Când se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Se serveste cald, cu ardei iute si garnitura de cartofi fierti.
Pofta buna!