Gulas din ciuperci

Printeaza

Gulas din ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, ardei, rosii sau bulion, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Gulas din ciuperci

  • 1 kg ciuperc
  • 4-5 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 4 roşii sau 2 linguri bulion
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper pisat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală, apoi se taie în bucăţi mai mici şi se fierb în apă cu sare. Intr-o cratită mai mare, de 3 I, se pun să se prăjească ceapa şi ardeiul, peste care, când încep să se moaie, se toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă înfundat.

După câteva minute, se adaugă ciupercile fierte care se mai ţin încă vreo 5-10 minute să fiarbă înfundat. Se adaugă apoi roşiile tocate mărunt sau bulionul subţiat cu zeama în care au fiert ciupercile. Se adaugă piperul şi sarea şi se continuă fiertul cu cratifa fără capac, pentru a scădea lichidul. Când se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Se serveste cald, cu ardei iute si garnitura de cartofi fierti.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.