Gulas din muschi de bou
PrinteazaO reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare.
- 800 g muşchi de bou din zona scapulei
- 1 ceapă roşie
- 1/2 I suc de roşii
- 500 g cartofi
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- foi de dafin
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o julien. Tăiaţi carnea bucăţi destul de mari şi rumeniţi-le în 70 g de ulei, într-o cratiţă care să se poată băga şi în cuptor, apoi adăugaţi ceapa şi lăsaţi-o să se rumenească. Turnaţi în cratiţă sucul de roşii şi jumătate de pahar de apă, presăraţi cu boia de ardei iute şi săraţi.
Daţi în clocot, amestecând continuu. Luaţi crati- ţa de pe foc şi băgaţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 1 oră şi 30 de minute.
Curăţaţi între timp cartofii şi tăiaţi-i bucăţi cam tot atât de mari cât cele de carne. Spălaţi frunzele de dafin.
Scoateţi cratiţa din cuptor, adăugaţi un pahar de apă, cartofii şi foile de dafin. Mai fierbeţi înăbuşit 30 de minute sau oricum până se fierb bine cartofii, amestecând din când în când. Dacă e nevoie, mai adăugaţi apă. Serviţi fierbinte în farfurii adânci.
Gulas din muschi de bou
Poftă bună!