Gulas din soia si carnati
PrinteazaGulas din soia si carnati din: carnati polonezi, crenvursti, ceapa, usturoi, cuburi de soia, cartofi, rosii, ardei, ulei, patrunjel, vegeta, boia, piper, chimen, ardei iute.
- 2 fire cârnaţi polonezi
- 4 crenvurşti
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 250 g cuburi de soia
- 250 g cartofi
- 2 roşii
- 2 ardei
- ulei
- pătrunjel verde
- vegeta
- boia
- piper
- chimen
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Se înmoaie soia în apă condimentată cu vegeta. Se lasă să stea peste noapte. Se încing 4 linguri de ulei, se căleşte ceapa tăiată cuburi şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Se scurg cuburile de soia şi se pun peste ceapă. Se presară boia şi se toarnă puţină zeamă de la soia.
Se condimentează cu piper, chimen şi puţin ardei iute. Se adaugă cârnaţii polonezi şi crenvurştii, tăiaţi felii.
Se decojesc roşiile, se taie sferturi, iar ardeii se taie cuburi, se adaugă în mâncare şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit împreună 4-5 minute.
In lipsă, roşiile şi ardeii se pot înlocui cu un amestec de legume. Se curăţă cartofii, se taie sferturi şi se adaugă la gulaş. Se toarnă atâta apă cât să le acopere (aproximativ 1,5 I) şi se lasă la fiert până se înmoaie cartofii.
La sfârşit, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna!