Gulas gustos de pasare
PrinteazaGulas gustos de pasare din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare, piper, chili, ierburi de provence, ulei, piper verde, smantana, unt, faina si ketchup.
- 150 g ceapă
- 170 g ciuperci Champignon (conservă)
- 800 g piept de curcan
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- praf de chili
- ierburi de Provence
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță boabe de piper verde
- 350 ml smântână
- 20 g unt
- 20 g făină
- 250 ml ketchup
Mod de preparare:
Ceapa se toacă. Se lasă să se scurgă ciupercile. Carnea se taie mai întâi fâșii late de 2,5 cm și apoi bucățele de 3 cm lungime.
Se pisează usturoiul. Se condimentează carnea cu usturoi, sare, piper, chili și verdețuri.
Se călește ceapa până ce devine translucidă și se adaugă carnea; se prăjește la foc iute cca 5 min.
Se adaugă ciupercile și boabele de piper. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat. Se adaugă smântâna.
Se amestecă untul cu făina și se adaugă în sos; se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
Se adaugă ketchup și se amestecă.
Gulas gustos de pasare
Pofta buna!