Gulas gustos si savuros
PrinteazaGulas gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi, pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi, ceapa, untura, carne de vita si piper.
- 1 pastarnac taiat cubulete
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- sare dupa gust
- 2-3 cartofi medii taiati cubulete
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura pudra de paprika
- 1-2 frunze de telina
- 2 rosii medii curatate de coaja si taiate (sau o lingura pasta de rosii)
- 2 Ardei verzi taiati felii subtiri
- 1-2 morcovi taiati cubulete
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe tocate
- 2 linguri untura (sau ulei)
- 600 gr carne de vita taiata in cubulete
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Se pune uleiul sau untura intr-o oala la incalzit, se adauga ceapa si se lasa sa fiarba inabusit pana devine aurie.
Se presara paprika si se amesteca bine pentru a nu se lipi. Se adauga bucatile de carne de vita si se soteaza pana ce capata o culoare maroniu-aurie.
Se adauga usturoiul, chimenul, sarea, piperul, foaia de dafin, se adauga apa cat sa acopere continutul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand carnea e pe jumatate fiarta (aproximativ 1,5 ore) se adauga bucatile de morcovi, pastarnacul, cartofii, frunzele de telina si sare daca este cazul.
Se adauga 2-3 cesti de apa. Cand mancarea este aproape gata se adauga rosiile si ardeii.
Se lasa la foc mic cateva minute.
Gulas gustos si savuros
Pofta buna!