Gulas in dovleac
PrinteazaIngrediente:
- 1 dovleac
- carne
- 4 cepe
- 100 g unt
- 2 catei de usturoi
- 15 g faina
- 25 ml otet
- 1 conserva cu rosii
- 1 ardei iute
- 5-6 cartofi
- boia dulce
- boia iute
- 2 foi de dafin
- patrunjel
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit împreună cu usturoiul. Adaugă carnea tăiată cubuleţe şi condimentată cu sare şi piper. Lasă să se călească bine.
Pune apoi foile de dafin, boiaua, roşiile decojite, oţetul şi aproximativ 700 ml de apă sau supă de legume. Lasă să fiarbă, la foc mic, cel puţin o oră. Intre timp, scoate cu grijă pulpa din dovleac.
Tai-o cubuleţe şi pune-o la copt într-o tavă unsă cu unt. Când carnea este aproape fiartă, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute, rondele. La final, pune făina dizolvată în puţină apă.
Lasă să mai dea câteva clocote, după care adaugă cubuleţele de dovleac. Umple dovleacul cu acest gulaş delicios şi poţi să-l mai laşi câteva minute în cuptor. Serveşte cu puţină verdeaţă deasupra.
Gulas in dovleac
Pofta buna!