Gulas in paine
PrinteazaGulas in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne, ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii, boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici.
- 500 g carne de vita
- 200 g carnati de casa
- 2 linguri ulei
- 200 ml supa de carne
- 1 ceapa mare
- 3 cartofi
- 2 morcovi potriviti ca marime
- 1 ardei gras
- 300 ml pulpa de rosii
- 2 linguri pasta de rosii
- boia de ardei dulce sau iute
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita zahar
- seminte de chimen
- sare
- piper
- 4 painici medii rotunde mai uscate
Mod de preparare:
Potţionezi carnea şi o rumeneşti în ulei. Adaugi ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe, morcovii daţi pe râzătoare, adaugi puţină supă de legume strecurată şi laşi să fiarbă totul până se pătrunde carnea. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, restul de supă, foile de dafin, chimenul, sarea şi piperul.
Laşi să fiarbă până când cartofii s-au păttuns. Adaugi pulpa şi pasta de roşii, boiaua de ardei, o linguriţă de zahăr, restul de supă şi laşi să fiarbă încă 10 minute. Separat prăjeşti carnaţii tăiaţi felii şi îi adaugi în gulaş.
In momentul servirii, tai un capac deasupra pâinicilor, scoţi miezul, umpli cu gulaş fierbinte şi serveşti.
Gulas in paine
Pofta buna!