Gulas de peste
PrinteazaO reteta de gulas de peste din: file de peste, ceapa, ardei grasi, pasta de ardei, boia, ulei, cartofi, sare si piper.
- 700 g file de peste (crap, somn, macrou)
- 4 cepe
- 6 ardei grasi
- 2 linguri pasta de ardei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- un varf de lingurita boia de ardei iute
- 100 ml ulei
- 500 g cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare
Curăţaţi fileurile de peşte de oscioare, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Taiaţi-le apoi în cubuleţe şi prăjiţi-le în 2-3 linguri de ulei până când se rumenesc bine pe toate părţile. Separat, prăjiţi în uleiul rămas ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, împreună cu ardeiul gras curăţat, spălat şi tocat mărunt.
După ce acestea s-au înmuiat bine, adăugaţi pasta de ardei, boiaua, cartofii curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi supa de peşte. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 de minute, după care puneţi în cratiţă şi bucăţile de peşte prăjit.
Adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi gulaşul să mai fiarbă 10 minute la foc mic. Serviţi-I cald cu verdeaţa rămasă presărată deasupra.
Gulas de peste
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gulas de peste