Gulas picant cu bacon si carne de vita
PrinteazaGulas picant cu bacon si carne de vita din: bacon afumat, ceapa, carne de vita, boia iute, usutori, rosii, bulion, ardei iuti, cartofi, rădăcini pătrunjel, frunze felină, dafin, pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 50 g bacon afumat
- 2 cepe mari
- 1 kg carne de vită
- 1 lingură boia iute
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 2 morcovi
- 2 linguri bulion
- 2 ardei iuţi
- 3 cartofi
- 2 rădăcini pătrunjel
- câteva frunze felină
- 3 foi dafin
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rumeneşte baconul şi, după ce şi-a lăsat toată grăsimea, se pune ceapa tăiată peştişori.
Se lasă să se înmoaie, se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se amestecă pentru ca aceasta să se rumenească uniform.
Se pune boiaua şi se lasă 10 secunde să se rumenească.
Se adaugă morcovii rondele, ca si rădăcina de pătrunjel, roşiile mărunţite, bulionul, usturoiul tăiat feliuţe, foile de dafin, ardeii iuţi si se acoperă cu apă.
Se lasă la fiert o oră, sub capac, si apoi se pun cartofii tăiaţi cuburi.
Se mai lasă să fiarbă si aceştia si se pun frunzele de felină si de pătrunjel tăiate mărunt. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Gulas picant cu bacon si carne de vita
Pofta buna!