Gulas picant din rasol de vita
PrinteazaO reteta de gulas picant din rasol de vita din: ceapa, usturoi, rasol de vita, ardei gras, rosii, morcov, cartofi, vin rosu sec, pasta de tomate, ulei, boia iute, chimion, patrunjel si sare.
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 500 g rasol de vita
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 1 morcov
- 4 cartofi
- 1 pahar cu vin rosu sec
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri ulei
- 1 lingura cu boia iute
- 1 lingurita cu chimion macinat
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Căleşte în ulei ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Presară boia de ardei, stinge cu puţină apă şi lasă să dea în câteva clocote. Adaugă apoi carnea tăiată şi sare. Dacă sosul din cratiţă a scăzut, completează cu apă şi lasă să fiarbă la foc mic.
Când carnea este bine pătrunsă, adaugă cartofii, morcovul, roşiile tăiate cubuleţe şi ardeiul rondele. Amestecă apoi cu pasta de tomate dizolvată în puţină apă şi condimentează cu sare şi chimion măcinat. La final, toarnă vinul şi lasă la cuptor să scadă bine. Aromatizează cu verdeaţa şi serveşte alături de paste fierte separat şi trase în puţin unt
Gulas picant din rasol de vita
Pofta buna!