Gulas picant de pui
PrinteazaGulas picant de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei grasi, rosii, piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 2 cepe, tocate
- 5 catei de usturoi, tocati
- 6 ardei grasi, tocati
- 3 rosii, cuburi
- 3 bucati piept de pui, taiat bucatele
- ¼ ceasca boia de ardei dulce
- ½ lingurita seminte de chimen, zdrobit
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru zdrobite
- sare si piper
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie la foc mediu. Gatiti ceapa pana cand se inmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Se adauga usturoiul si gatiti pentru un alt minut.
Adaugati ardeii si se gateste pentru inca 7-8 minute, pana cand se inmoaie
. Adaugati rosiile si pieptul de pui si se gateste timp de inca doua minute.
Adauga boia de ardei, semintele de chimen, frunze de dafin si piper. Se amesteca pentru a se combina.
Se toarna apa suficienta pentru a acoperi doar ingredientele, aproximativ 4 cesti.
Dati focul la mic si lasati sa fiarba acoperit timp de o ora. Adaugati sare și piper dupa gust.
Pofta buna!