Gulas picant

Printeaza

Gulas picant

Gulas picant

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită sau mânzat
  • 2-3 linguri unt
  • o ceapa
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 200 g suc de roşii
  • 200 ml supă de legume
  • 200 ml vin alb
  • o linguriţă boia iute de ardei
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana

Preparare:

Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se prăjeşte în unt la foc potrivit, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte alături de came. Totul se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 30 minute.

Se adaugă vinul şi se mai fierbe până se pătrunde bine carnea. După aceasta se pun sucul de roşii, roşiile decojite şi ardeii. Se condimentează după gust cu sare, piper, boia de ardei şi ardei iute fin tocat şi se lasă la foc mic, până se îngroaşă sosul.

Se adaugă pe urmă câte o lingură de smântână la fiecare porţie, se ornează cu verdeaţă. Gulasul se serveşte cu garnitură de cartofi si cu salată de varză.

Gulas picant.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In sfarsit o reteta de gulas cu carne de vita. De obicei gasesc numai cu carne de porc. O sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.