Gulas de porc cu coaste afumate
PrinteazaGulas de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei.
- 600 g carne de porc cu grasime
- o bucata coasta afumata
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- o lingurita boia iute
- sare
- piper
- o lingurita boia dulce
- un pahar vin rosu
- 100 ml apa
- 2 linguri bulion
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-un vas de fontă, de preferinţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce a devenit aurie, se adaugă carnea tăiată cuburi şi coasta afumată. Se lasă să se rumenească şi carnea si apoi se pun cele două tipuri de boia şi morcovii.
Se amestecă rapid şi se toarnă apa şi vinul amestecat în prealabil cu bulion. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, la foc mic, se verifică dacă este fiartă carnea şi, dacă este aproape făcută, se pun cartofii tăiaţi cuburi şi foile de dafin. Se verifică gustul de sare si piper.
Se continuă fierberea încă 30 de minute la foc mic până ce şi cartofii şi carnea au fiert bine.
Gulas de porc cu coaste afumate
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de gulas