Gulas de porc cu prune si miere
PrinteazaO reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei, carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste lapte, coaja de lamaie si miere.
- 1 borcan prune (720 ml)
- 1 ceapă medie
- 3 linguri ulei
- 600 g carne de porc pentru gulaş
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 100 ml vin roşu
- 400 ml supă
- 400 g paste late
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Scurgeţi prunele. Tăiaţi ceapa cubuleţe. încin¬geţi uleiul. Daţi carnea prin nă, apoi prăjiţi-o pe rând în ulei, condimentaţi-o şi scoateţi-o pe o farfurie. Căliţi ceapa în grăsimea rămasă. Adăugaţi foaia de dafin şi stingeţi cu vinul roşu.
Lăsaţi totul să fiarbă puţin, apoi adăugaţi su¬pa şi carnea şi fierbeţi-le cca. 1 oră la foc mic. Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu 10 minute înainte să opriţi focul la gulaş, adăugaţi prunele.
Condimentaţi sosul cu miere, coajă de lămâie, sare şi piper. Serviţi gulaşul împreună cu pastele şi ornaţi-le după cum doriţi.
Gulas de porc cu prune si miere
Pofta buna!