Gulas de porc cu prune
PrinteazaGulas de porc cu prune din: carne de porc, prune uscate, ceapa rosie, ulei, faina, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper, rosii, zahar, miere, chimen, patrunjel verde.
- 800 g carne de porc pentru gulas
- 400 g prune uscate
- 1 ceapa rosie mare
- 4 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 500 ml supa
- 120 ml vin rosu
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
pentru sos:
- 500 g rosii
- 2 linguri zahar
- 1 lingura miere
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Tai carnea în cubuleţe de 3-4 cm, pe care le treci prin făină şi le căleşti în uleiul încins, întorcându-le pe toate părţile. Scoţi bucăţile pe o farfurie şi le presari cu sare şi piper după gust.
In grăsimea rămasă, căleşti ceapa tăiată mărunt, adaugi foile de dafin şi vinul roşu. Laşi să fiarbă puţin, adaugi carnea şi supa şi continui fierberea la foc mic, timp de 40 de minute.
Opăreşti roşiile şi le treci prin sită. Fierbi sucul rămas împreună cu zahărul, mierea şi seminţele de chimen, până când scade şi se mai îngroaşă. Torni sosul în vasul cu tocăniţa, pui prunele şi laşi să mai fiarbă 5 minute.
Sărezi şi condimentezi după gust şi presari pătrunjelul fin tocat. Poţi servi gulaşul alături de găluşte de făină, paste făinoase, mămăligă sau orez.
Gulas de porc cu prune
Pofta buna!
O sa incerc si eu gulasul asta!