Gulaș de pui cu cartofi

Printeaza

Gulaș de pui cu cartofi din: piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, cartofi, pasta de rosii, boia dulce, paprika afumata, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de piept de pui, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 3 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 linguriță de paprika afumată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor

 

Mod de preparare:

Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o oală mare și adăugați 1 ceapă medie, tocată mărunt. Căliți ceapa până devine translucidă și ușor aurie.

Adăugați 500 de grame de piept de pui tăiat cubulețe și gătiți-l până se rumenește ușor pe toate părțile.

Pune 2 căței de usturoi tocați și 1 ardei gras roșu tăiat cubulețe. Amestecați și gătiți timp de 2-3 minute.

Adăugați 3 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe, 2 linguri de pastă de roșii, 1 lingură de boia dulce și 1 linguriță de paprika afumată. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.

Turnați suficientă apă caldă pentru a acoperi ingredientele din oală. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când cartofii sunt moi.

Adăugați sare și piper după gust și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de a servi.

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 350-400 de calorii per porție
  • Carbohidrați: 30-40 de grame
  • Proteine: 25-30 de grame
  • Grăsimi: 10-15 de grame

 

Poate fi servit ca atare sau alături de pâine proaspătă, iar pătrunjelul proaspăt presărat deasupra adaugă o notă de prospețime.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Gulas picant de pui

Gulas picant de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii, piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6 ardei grasi, tocati 3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.