Gulas de pui cu iaurt

Printeaza

Gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 4-5 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 50 g untura
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia
  • dafin
  • 2 linguri pasta de tomate sau bulion de rosii
  • 1 lingura faina
  • 150 ml iaurt

galuste:

  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • bicarbonat
  • faina

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi puiul în bucăţele. Puneţi-le la fiert, 5 minute, în apă cu sare şi piper. Scoateţi apoi carnea din apă, lăsaţi-o la scurs şi prăjiţi-o în untură, pe toate părţile.

Adăugaţi ceapa şi usturoiul, tăiate solzişori, ardeiul tăiat cât mai mărunt şi adăugaţi sare, piper, boia, după gust.

Amestecaţi din când în când, să nu se prindă de vas. Pentru găluşte, amestecaţi ouăle bătute cu uleiul, bicarbonat, sare şi atâta făină câtă este necesară pentru a obţine un aluat mai tare.

Din acest aluat luaţi cu lingura câte puţin, formaţi găluşte mai mici pe care puneţi-le la fiert în apă clocotită cu sare.

Dacă vreţi să se fiarbă mai repede, în loc de găluşte, puteţi rade aluatul pe răzătoarea cu ochiuri mari pe care o treceţi prin făină înainte. Când găluştele sunt fierte, puneti-le peste came.

Adăugaţi şi puţină apă în care au fiert acestea, în care aţi desfăcut bulionul. Lăsaţi la fiert la foc mic.

După 20 de minute adăugaţi n iaurt amestecat cu făină. Lăsaţi să mai fiarbă, amestecaţi, şi presăraţi pătrunjel verde înainte de servire.

Gulas de pui cu iaurt

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.