Gulas de pui cu praz – reteta simpla si gustoasa
PrinteazaGulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper si sare.
- 500 g piept de pasare
- 250 g praz
- 2 ardei grasi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 3 linguri pasta de tomate
- boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pasăre. Se curăţă şi se spală prazul şi ardeii.
Se taie carnea în cubuleţe de 2-3 cm, ardeii se taie mărunt, iar prazul în rondele groase de 2-3 cm.
Se înăbuşă pieptul de pasăre în ulei. Se adaugă ardeii şi se stinge totul cu 200 ml apă fierbinte, lăsând apoi să mai fiarbă timp de 20 de minute.
Se adaugă prazul şi se mai lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se toarnă 150 ml apă rece, în care s-au dizolvat în prealabil făina şi pasta de tomate.
Se amestecă mâncarea scuturând cratiţa cu mişcări scurte, pe orizontală.
Când sosul s-a îngroşat, se adaugă sarea şi condimentele după gust, se amestecă uşor cu o lingură de lemn, după care se stinge focul.
Gulas de pui cu praz
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de gulas