O reteta de gulas din: vrabioara de vita, cartofi, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, usturoi, morcovi, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g vrabioara de vita 1 kg cartofi 4 cepe 4 rosii 2 ardei grasi 1/2 lingurita cu zahar 4 catei de usturoi 1 morcov 100 ml ulei patrunjel verde Mod de preparare: […]
Gulaş de pui cu praz
PrinteazaGulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia, piper si sare.
Ingrediente:
- 500 g piept de pasare
- 250 g praz
- 2 ardei grasi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 3 linguri pasta de tomate
- boia dulce
- piper si sare
Mod de preparare:
Gulaş de pui cu praz: Speli pieptul de pasăre. Cureţi şi speli prazul şi ardeii. Tai carnea în cubuleţe de 2-3 cm, ardeii mărunt şi prazul în rondele groase de 2-3 cm.
Inăbuşi pieptul de pasăre în ulei, pui ardeii şi le stingi cu 200 ml apă fierbinte, lăsând să fiarbă timp de 20 de minute.
Adaugi prazul şi mai laşi să fiarbă timp de 10 minute, apoi torni 150 ml apă rece, în care dizolvi făina şi pasta de tomate. Amesteci mâncarea scuturând cratiţa cu mişcări scurte, pe orizontală.
Când sosul s-a îngroşat, adaugi sare şi condimente după gust, amesteci uşor cu o lingură de lemn şi stingi focul.
Pofta buna!
Gulas de porc cu prune si miere
O reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei, carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste lapte, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 1 borcan prune (720 ml) 1 ceapă medie 3 linguri ulei 600 g carne de porc pentru gulaş 2 linguri făină […]
O reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri seminte […]
Pofta buna!