Gulas cu pulpa de vita si bacon
PrinteazaGulas cu pulpa de vita si bacon din: pulpă de vită, usturoi, morcovi, oţet de vin, bacon, ulei de măsline, ceapa, ţelină, făină, cuişoare, bulion, vin spumos, zahăr, vin roşu, prune uscate, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de vită
- 5 căţei de usturoi tăiaţi sferturi pe lung
- 2 morcovi
- oţet de vin
- 100 g bacon
- 100 ml ulei de măsline
- 3 cepe mari
- 1 ţelină
- 1 lingură făină
- 4 cuişoare
- 2 linguri bulion
- 100 ml vin spumos
- 1 linguriţă zahăr
- 20 ml vin roşu
- 4 prune uscate
- sare, piper
Mod de preparare:
Cu un cuţit lung şi ascuţit se înspică pulpa de vită cu beţişoare de morcovi. Carnea se aşază într-o tavă şi se unge cu oţet de vin, folosind pensula. Se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
A doua zi se sărează şi se piperează carnea şi se adaugă bacon tăiat cuburi, ulei de măsline, ceapă tocată grosier, restul de morcovi şi ţelina. Se coace 1 oră şi 30 min. în cuptorul încins la 180°C.
Apoi carnea se scoate din sos, care se pasează, adăugând făină, cuişoare, bulion, ambele vinuri, zahăr şi prune. Se lasă să fiarbă cca 10 min. Apoi se taie carnea în felii groase de 1 cm şi se servesc cu găluşte de cartofi.
Gulas cu pulpa de vita si bacon
Pofta buna!