Gulas secuiesc cu varza murata
PrinteazaGulas secuiesc cu varza murata din: carne macră de vită, ceapă, ulei, varză murată, orez, smântână, sare, boia de ardei,usturoi, chimen.
- 400 g carne macră de vită
- 1 ceapă
- 1 lingură de ulei
- 250 g varză murată
- 30 g orez
- 100 ml smântâna
- sare
- 1 lingură de boia de ardei
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de chimen
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se pune în ulei fierbinte şi se înăbuşă sub capac, se presară boia şi se adaugă carnea tăiată cuburi, usturoiul şi chimenul.
Se stinge cu 1/2 litru de apă şi se înăbuşă sub capac timp de o oră şi jumătate. Se adaugă apoi varza murată, orezul şi atâta apă cât să le acopere bine.
Se mai fierb puţin împreună, până când varza şi orezul se înmoaie. Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!