Gulaș de gâscă: Un preparat tradițional și savuros – un preparat plin de savoare, originar din bucătăria central-europeană, fiind foarte popular în Ungaria și Transilvania. Această rețetă combină carnea suculentă de gâscă cu legume și condimente, rezultând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea gulașului necesită timp și răbdare, dar rezultatul final va fi […]
Gulas traditional de vita
PrinteazaGulas traditional de vita din: costite de vita, ceapa, untura de porc, bulion, boia, supa de vita, ienibahar, piper negru, chimen, dafin, maghiran, sare si ardei iuti.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită (costiţe)
- 1 kg ceapă
- 125 g untură de porc
- 1,5 linguri bulion
- 1 lingură boia dulce
- 1,5 l supă de vită
- 3 boabe ienibahar
- 1/2 linguriţă boabe de piper negru
- 1 linguriţă chimen
- 4 foi de dafin
- 1 linguriţă maghiran
- sare
- ardei iuţi, după gust
Mod de preparare:
Se curăţă carnea, se taie felii, apoi în cuburi de cca 2-3 cm. Se curăţă ceapa şi se toacă; se prăjeşte în untură într-o tigaie.
Se rumeneşte la foc mijlociu, cu atenţie să nu se ardă.
Se adaugă carnea în vasul cu ceapă şi se lasă să se prăjească puţin împreună, apoi se adaugă bulionul şi se amestecă.
Se adaugă în sos boia de ardei dulce şi se toarnă supă astfel încât carnea să fie acoperită, dar să nu plutească.
In timp ce gulaşul fierbe înăbuşit, se mai adaugă la nevoie supă, pentru a menţine acest nivel.
Se adaugă mirodenii (ienibahar, chimen, foaie de dafin şi maghiran) şi se lasă să fiarbă înăbuşit cca 2 ore, până ce se înmoaie carnea.
Se condimentează gulaşul cu ardei după gust şi se serveşte.
Gulas traditional de vita
Pofta buna!
Gulaș de Porc Tradițional din: carne de porc, ceapa, ardei, usturoi, rosii, pasta de rosii, supa, boia, chimen, sare, piper, ulei, faina, patrunjel. Această mâncare combină carnea suculentă de porc cu legume și condimente pentru a crea un fel de mâncare bogat și satisfăcător. Perfect pentru zilele reci de iarnă sau ca o cină îmbelșugată […]