Gulas unguresc cu carne de vita
PrinteazaGulas unguresc cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, ardei, frunza de dafin, paprika, chimen, sare, piper, pastarnac, frunza de telina, ulei.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 600 g carne de vită
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- doi morcovi
- 3 cartofi
- doi ardei graşi
- o frunză de dafin
- o lingură de pudră de paprika
- o linguriţă de chimen
- sare
- piper negru
- două frunze de ţelină
- un păstârnac
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei încins se călesc cepele tocate până când devin sticloase.
Se pudrează cu paprika şi se amestecă încontinuu. Se adaugă carnea de vită tăiată în cubuleţe şi, după ce s-a înmuiat puţin, se pun usturoiul curăţat şi pisat, condimentele (frunza de dafin, chimenul, piperul şi sarea) şi se toarnă apă cât să acopere totul.
Când carnea este pe jumătate făcută, se adaugă legumele şi frunzele de ţelină tocate. Se mai poate turna apă dacă este necesar. Se lasă pe foc, iar dacă se îndepărtează capacul supa va fi mai groasă.
Se poate servi cu găluşte („csipetke”) preparate din ouă, sare şi făină, fierte în supa clocotită. Roşiile şi amidonul nu sunt incluse în reţeta tradiţională.
Gulas unguresc cu carne de vita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gulas unguresc original
- gulas unguresc de vita
- gulas de vita reteta originala
- gulas unguresc traditional
- reteta gulas unguresc originala
- gulas unguresc reteta originala
- gulas unguresc cu carne de vita
Imi place gulasul de vita, sa vedem daca-mi iese si mie gulasul asta 🙂