Gulaş unguresc cu găluşte
PrinteazaGulaş unguresc cu găluşte
Ingrediente:
- 750 g carne
- 250 g costită de porc afumată
- 2 linguri bulion de roşii
- 1 ceapă
- 10 cartofi
- 10 linguri smantană
- l ceaşcă bulion de carne
- unt sau untură pentru prăjit
- 2 linguri făină
- sare
- boia
- 10 găluşte fierte
Mod de preparare:
Gulaş unguresc cu găluşte: Alegem carne moale, o curăţăm şi o batem uşor, o tăiem în cuburi mici, presărăm sare, boia şi făină, pe două părţi (care vin faţă în faţă) şi prăjim cu ceapă rumenită mai înainte în sucul ei.
Opărim costiţa afumată, radem părţile înnegrite, o rumenim în grăsime şi o tăiem în cuburi mici ca şi carnea, lăsînd-o cu şoriciul.
Intr-o cratiţă adancă aşezăm carnea, slănina şi cartofii tăiaţi ca feliile de portocală şi opăriţi (cei noi se pun cruzi).
Turnăm apoi un sos de smantană, acoperim cratiţa cu capacul şi lăsăm să fiarbă înăbuşit 1 oră, de preferinţă în baia de apă.
Cu 10 minute înainte de a servi gulaşul, adăugăm restul de smantană fiartă puţin înainte, apoi găluştelele fierte separat şi lăsăm totul să stea înăbuşit la foc cîteva minute. Cînd servim presărăm deasupra verdeaţă tocată.
Nu punem toată smantană dintr-o dată în sos pentru ca să nu se transforme în unt.
Pofta buna!