Gulas cu varza acra
PrinteazaO reteta de gulas cu varza acra din: pulpa de porc, usturoi, ceapa, boia dulce, chimen, faina, ulei de masline, zahar, bulion, vin alb, supa de carne, cartofi, varza acra, maghiran si smantana.
- 1,5 kg pulpa de porc
- 1 catel de usturoi
- 5 cepe
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingura faina
- 7 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 3 linguri bulion
- 500 ml vin alb
- 700 ml supa de carne
- 200 g cartofi
- 300 g varza acra
- 2 linguri maghiran tocat
- 5 linguri smantana
Mod de preparare:
Tai carnea în cuburi şi o amesteci cu sare, piper, făina şi chimenul,apoi o prăjeşti în ulei, după care o scoţi.
Căleşti ceapa şi usturoiul, după care adaugi zahăr şi laşi la caramelizat.
Pui bulionul, vinul, supa şi carnea.
Cartofii, fierţi, îi decojeşti şi îi razi pe râzătoare, apoi îi adaugi peste carne.
Acoperi vasul şi laşi cartofii la fiert circa 80-85 de minute.
Adaugi varza acră tocată şi laşi totul la fiert timp de 5 minute.
Condimentezi cu sare, piper şi măghiran. Poţi servi gulaşul cu smântână.
Gulas cu varza acra
Pofta buna!