Gulas cu varza
PrinteazaGulas cu varza din: carne de porc, carne de vitel, untura de porc, ceapa, boia, sare, piper, varza, smantana, cimbru si marar.
- 750 g carne de porc
- 750 g carne de vitel
- 300 g untura de porc
- 4 cepe mari
- 1 lingura boia
- sare
- piper
- 2 capatani de varza dulce
- smantana
- cimbru verde
- marar
Mod de preparare:
Speli carnea si o tai cubulete mici. Cureti ceapa si o tai marunt, apoi o calesti in untura pana devine putin galbuie, amestecand sa nu se arda. Apoi adaugi carnea si amesteci bine.
Acoperi cratita si o lasi sa se patrunda bine pana devine roz. Presari boia si piper si torni apa cat sa acoperi carnea.
Lasi sa fiarba mancarea timp de 40-50 de minute si adaugi din cand in cand cate putina apa pentru ca sosul sa nu fie prea scazut. In timp ce fierbe carnea, tai varza in fasii subtiri, dupa care o calesti in untura.
Cand carnea s-a inmuiat bine, o amesteci cu varza calita, adaugi smantana si presari marar si cimbru verde.
Servesti mancarea calda, deoarece, daca se raceste prea tare, devine sleioasa din cauza unturii.
Gulas cu varza
Pofta buna!
Nu-mi palce combinatia asta!