Gulaş vienez
PrinteazaO reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii, chimen si cimbru.
- 750 g carne de vită
- sare, piper
- 750 g ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml vin roşu
- 100 g grăsime
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri boia dulce
- 1 linguriţă boia iute
- 300 g roşii
- 1 linguriţă chimen
- cimbru
Mod de preparare:
Se crestează roşiile, se opăresc în apă clocotită, se decojesc şi se curăţă de cotoare. Pulpa se taie cuburi. Se spală, se şterge şi se taie cuburi carnea.
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se călesc mai întâi în grăsime ceapa şi usturoiul tocat. Se adaugă carnea şi se prăjeşte.
Se adaugă în cratiţă boia, apoi roşiile, coaja de lămâie şi restul de condimente. Se stinge cu vin. Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit cca 25 min. la foc mijlociu. Se serveşte gulaşul cu garnitură de sfeclă roşie şi găluşte sau pâine.
Pofta buna!
E la fel ca restul. Un gulas simplu