Gulas de vita cu chimen si maghiran

Printeaza

Gulas de vita cu chimen si maghiran din: carne de vită, ceapă, ulei, bulion, boia dulce, ardei capia, delikat de legume, apă fierbinte, boabe ienibahar, chimen, foi de dafin, maghiran, ardei iuti.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 1 kg ceapă
  • 125 ml ulei
  • 1,5 linguri bulion
  • 1 lingură boia dulce
  • 3 ardei capia
  • 3 linguri delikat de legume
  • 1,5 l apă fierbinte
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 linguriţă chimen
  • 4 foi de dafin
  • 1 linguriţă maghiran
  • ardei iuţi după gust

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă ardeii capia de cotoare, pieliţele albe şi seminţe; pulpa se taie bucăţi. Se curăţă carnea, se taie felii şi apoi în cuburi de cca 2-3 cm. Se curăţă ceapa şi se toacă; se prăjeşte în ulei într-o tiga­ie.

Se rumeneşte la foc mijlo­ciu, cu atenţie să nu se ardă.  Se adaugă carnea în vasul cu ceapă şi se lasă să se pră­jească puţin împreună, apoi se adaugă apa şi bulionul şi se amestecă.

Se adaugă în sos boia de ardei dulce şi se presară deasupra delikat. In timp ce gulaşul fierbe înăbuşit, se mai adaugă la nevoie delikat.

Se adaugă şi mirodenii (ienibahar, chimen, foaie de dafin şi maghiran) şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de cca 2 ore, până ce se înmoaie carnea.

In ultimele 40 min. de fierbere se adaugă în vas şi bucăţile ele ardei gras. Se condimentează apoi cu ardei iute după gust şi se serveşte gulaşul fierbinte.

 

Gulas de vita cu chimen si maghiran

Gulas_de_vita_cu_chimen_si_maghiran

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.