Edamamele bogate în proteine și avocado-ul cremos se îmbină armonios pentru a crea o experiență culinară plină de prospețime, ideală pentru prânz sau cină. Ingrediente: Pentru 4 porții (8 tacos): 8 tortilla mici din porumb sau grâu integral 1 cană edamame decojite (fierte și răcite) 2 avocado mari, tăiați […]
Gulas de vita picant
PrinteazaGulas de vita picant din: antricot, telina, ceapa, untura, cartofi, morcov, rosie, boia, ardei, chimen, usturoi.
Ingrediente:
- 350 g antricot
- 2 linguriţe frunze de ţelină tocate
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură untură
- 250 g cartofi
- 1 morcov
- 1 roşie
- 1 linguriţă boia
- sare
- 1 ardei
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Gulas de vita picant: pune într-o cratiţă untura de porc, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. presară cu boia şi se adaugă 100 ml de apă, lăsând-o apoi, pe foc mic, până scade apa.
Carnea se taie cuburi, se pune în cratiţă, adăugând apoi roşia şi ardeiul, tăiate felii. condimentează cu sare, chimen şi se lasă preparatul pe foc până se înmoaie carnea pe jumătate.
Atunci se adaugă morcovul şi cartofii, tăiaţi felii, precum şi usturoiul zdrobit. toarnă peste ingrediente 2 l de apă şi se lasă la fiert, la foc slab.
Când este gata, se presară cu verdeaţă tocată. prepară găluşte din două ouă şi făină, care se fierb separat în apă cu sare.
Pofta buna!