Gulas de vita cu chimen din: carne de vita, rosii, ardei, boia, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, varza, chimen. Ingrediente: 700 g carne de vită 1 l supă de carne 100 g roşii 100 g ardei 1 lingură boia sare piper 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 300 g cartofi 500 g varză murată 1 […]
Gulas de vita – retea usor de preparat
PrinteazaGulas de vita din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, unt, boia, sare, piper, foi de dafin, otet, rosii, ardei iute, cartofi, faina, smantana.
- 600 g pulpa de vita
- 6 cepe
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri de unt topit
- o lingurita de boia dulce
- o linguriţă de boia iute
- sare
- piper
- doua foi de dafin
- o lingurita de otet
- 1 conserva de rosii decojite
- 2 ardei iuti
- 300 g cartofi
- 1 lingurita de faina
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare:
Spala carnea si tai-o bucati potrivite, apoi pipereaz-o. Curata ceapa si taie-o felii groase, iar usturoiul feliute.
Pune untul la incins si prajeste bucatile de carne. Adauga ceapa si usturoiul si lasa-le la inabusit impreuna.
Pune boiaua, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile cojite, 700 ml de apa fierbinte. Pune la fiert o ora si jumatate, pe foc mic.
Curata de seminte ardeii iuti, spala-i si taie-i fasii de 1 cm. Curata cartofii, spala-i si taie-i cubulete de 2 cm si lasa-i in apa rece.
Dupa o ora, pune ardeii iuti si cartofii. Amesteca faina cu putina apa si toarn-o in gulas. Adauga si smantana.
Gusta si drege de sare si piper.
Gulas de vita
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!