Gulas de vita

Printeaza

Gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g piept sau pulpa de vita
  • 4 cepe
  • 4-5 ardei grasi
  • 70 ml ulei
  • 2 linguri seminte de chimen
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 4 cartofi
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi seminţele de chimen în 500ml apă, 2-3 minute, obţinând astfel un ceai. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei.

Adăugaţi ardeii curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt, boiaua şi pasta de ardei. După 10 minute puneţi carnea tăiată în bucăţele.

Căliţi-o împreună cu ceapa şi ardeiul 15-20 de minute, apoi puneţi ceaiul de chimen, puţin câte puţin. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Adăugaţi 2 litri apă fiartă şi puneţi în oală cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi.

Amestecaţi într-un castron făina cu oul şi putină apă, astfel încât să obţineţi un aluat mai moale.

Puneţi cu o linguriţă, din acest aluat în oala cu gulaş şi fierbeţi găluştelele încă 15 minute după ce acestea s-au ridicat deasupra.

Condimentaţi şi serviti gulaşul cald cu pătrunjel tocat mărunt, presărat deasupra.

Gulas de vita

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.