Gulas de vita
PrinteazaGulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g piept sau pulpa de vita
- 4 cepe
- 4-5 ardei grasi
- 70 ml ulei
- 2 linguri seminte de chimen
- 1 lingura pasta de ardei
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 4 cartofi
- 3 linguri faina
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi seminţele de chimen în 500ml apă, 2-3 minute, obţinând astfel un ceai. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei.
Adăugaţi ardeii curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt, boiaua şi pasta de ardei. După 10 minute puneţi carnea tăiată în bucăţele.
Căliţi-o împreună cu ceapa şi ardeiul 15-20 de minute, apoi puneţi ceaiul de chimen, puţin câte puţin. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Adăugaţi 2 litri apă fiartă şi puneţi în oală cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi.
Amestecaţi într-un castron făina cu oul şi putină apă, astfel încât să obţineţi un aluat mai moale.
Puneţi cu o linguriţă, din acest aluat în oala cu gulaş şi fierbeţi găluştelele încă 15 minute după ce acestea s-au ridicat deasupra.
Condimentaţi şi serviti gulaşul cald cu pătrunjel tocat mărunt, presărat deasupra.
Gulas de vita
Pofta buna!