Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi
PrinteazaGulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca, usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie.
pentru gulas:
- 1 kg carne de vitel taiata bucati
- 500 g prune uscate si inmuiate
- sare
- piper
- 50 g unt
- 200 g ceapa
- 100 g rodie
pentru garnitura:
- 500 g spanac (oparit si bine scurs)
- 400 g miez de nuca
- 3-5 catei de usturoi
- 50 g frunze de coriandru
- 2 linguri maioneza
- 1 lingura otet de vin (natural)
- 200 g ceapa
- 50 ml ulei
- 200 g rodie
Mod de preparare:
Fierbi carnea în puţină apă, iar când carnea este aproape fiartă, adaugi ceapa tocată mărunt şi călită în unt, sare şi piper după gust, prunele (înmuiate în prealabil în apă) şi mai fierbi 15 minute.
Adaugi bobiţele de rodie şi mai fierbi la foc mic încă 1-2 minute.
Pregatesti garnitura:
Spanacul, nuca, usturoiul şi frunza de coriandru le pui în blender şi le mixezi.
După ce le-ai tocat bine, adaugi ceapa tăiată fin şi călită în ulei, maioneza şi oţetul şi mai amesteci puţin.
Adaugi rodia (bobiţele) şi formezi biluţe cât un ou de găină. Aşezi biluţele pe frunze de salată (mici) şi mai ornezi biluţele de jur împrejur cu rodie.
Nu e obligatoriu să foloseşti frunze de salată, poţi decora după bunul plac. Serveşti garnitura alături de gulaşul de viţel pregătit.
Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi
Pofta buna!