Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi

Printeaza

Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca, usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie.

Ingrediente:Gulas_de_vitel_cu_prune_si_garnitura_de_spanac_cu_usturoi

pentru gulas:

  • 1 kg carne de vitel taiata bucati
  • 500 g prune uscate si inmuiate
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 200 g ceapa
  • 100 g rodie

pentru garnitura:

  • 500 g spanac (oparit si bine scurs)
  • 400 g miez de nuca
  • 3-5 catei de usturoi
  • 50 g frunze de coriandru
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingura otet de vin (natural)
  • 200 g ceapa
  • 50 ml ulei
  • 200 g rodie

 

Mod de preparare:

Fierbi carnea în puţină apă, iar când carnea este aproape fiartă, adaugi ceapa tocată mărunt şi călită în unt, sare şi piper după gust, prunele (înmuiate în preala­bil în apă) şi mai fierbi 15 minute.

Adaugi bobiţele de rodie şi mai fierbi la foc mic încă 1-2 minute.

Pregatesti garnitura:

Spanacul, nuca, usturoiul şi frun­za de coriandru le pui în blender şi le mixezi.

După ce le-ai tocat bine, adaugi ceapa tăiată fin şi călită în ulei, maioneza şi oţetul şi mai amesteci puţin.

Adaugi rodia (bobiţele) şi formezi biluţe cât un ou de găină. Aşezi biluţele pe frunze de salată (mici) şi mai ornezi biluţele de jur îm­prejur cu rodie.

Nu e obligatoriu să foloseşti frunze de salată, poţi decora după bunul plac. Serveşti garnitura alături de gulaşul de viţel pregătit.

Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi

Gulas_de_vitel_cu_prune_si_garnitura_de_spanac_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.