Gulas
PrinteazaGulas
Ingrediente:
- 1 kg carne viţel
- 1 kg carne porc
- 800 g cartofi tăiaţi cubuleţe
- 200 g amestec zarzavat (morcovi + rădăcină de pătrunjel)
- 1 kg ceapă
- 1 roşie curăţată de coajă şi tocată
- 4 ardei graşi roşii
- smântână
- sare, piper, boia, chimen şi ulei
Preparare:
Se căleşte ceapa în ulei încins. Se adaugă boiaua dulce, carnea de vită şi de porc, sare, ardei iute verde şi roşii şi se lasă în tigaie până ce legumele sunt aproape făcute.
Se adaugă amestecul de morcov cu pătrunjel, cartofii, seminţele de chimen şi apă. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit până ce carnea este bine pătrunsă, iar legumele sunt fragede.
Gulaşul se ornează cu câteva rondele de ardei gras şi cu smântână.
Pofta buna!
Stiu ca, traditional, gulasul se face doar cu carne de vita. O sa incerc insa si variant voastra.