Gulii si ardei in otet
PrinteazaGulii si ardei in otet din: gulii, ardei, zahar, otet, apa, sare, morcov, usturoi.
- 600 g gulii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 500 ml oţet
- 500 ml apă
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri sare grunjoasă
- 3 căţei usturoi
- 1 morcov
Mod de preparare:
Cureţi de coajă şi speli guliile. Speli ardeii, le elimini cotoarele şi seminţele şi îi tai fâşii. Tai căţeii de usturoi în jumătate şi morcovul felii subţiri.
Dai guliile prin răzătoarea mare. Aşezi în straturi gulii, ardei, morcovi şi usturoi în fiecare borcan.
Amesteci oţetul, apa, zahărul şi sarea într-o oală şi laşi să dea în clocot câteva minute. Torni apoi cu grijă în borcanele aşezate într-o tavă, închizi bine cu capace şi laşi să se răcească la temperatura camerei.
Când s-au răcit, le depozitezi la frigider sau într-un loc răcoros. Le poţi consuma în 24 de ore sau peste 3 luni.
Pofta buna!