Gulii cu Bechamel

Printeaza

Gulii cu Bechamel din: gulii, unt, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 gulii
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Gulii cu Bechamel: Curăţaţi guliile de coaja tare de deasupra, tăiaţi-le jumătăţi şi fierbeţi-le în apă care clocoteşte timp de 5-6 minute.

Scurgeţi apa, tăiaţi guliile în felii groase de 1-2 cm şi lăsaţi-le într-o cratiţă emailată cu o lingură de unt să fiarbă 15 minute.

Pregătiţi separat un sos Bechamel din unt amestecat omogen cu faină şi subţiat cu lapte pus câte puţin. Lucraţi cu o lingură de lemn, amestecaţi tot timpul în cratiţă.

Dacă sosul e prea gros, subţiaţi cu puţină apă caldă. Ca să se poată con­suma, orice sos făcut cu faină are nevoie să fiarbă 10 minute.

Când sosul arată ca o smântână subţire, săraţi, piperaţi şi răsturnaţi peste guliile făcute în unt. Serviţi mâncarea caldă, lângă crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

Berea Warsteiner Premium Verum

Berea Warsteiner Premium Verum: Ghid Complet – Pilsner-ul German cu Aromă Echilibrată de Malț și Hamei. Este o bere pilsner germană produsă de Warsteiner Brauerei, una dintre cele mai vechi și respectate fabrici de bere din Germania. Istoria Berei Warsteiner Premium Verum: Fondată în 1753 de familia Cramer în orășelul Warstein, fabrica de bere a […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.