Gulii călite

Printeaza

O reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite.

Ingrediente:Gulii călite

  • 600 g gulii
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahăr
  • chimen
  • 100 ml apă ferbinte
  • 1 lingură oţet de vin

 

Mod de preparare:

Se decojesc guliile şse îndepărtează eventualele prţi lemnoase; restul se taie eţişoare sau se rade. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge uleiul înto tigaie şi se căleşte ceapa tcată. Se presară zahăr şi se lasă să se caramelizeze puţin; se adaugă gulia, chimen şi sare; se stinge cu puţină apă.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 35 min., timp în care se amestecă din când în când. Se presară peste gulii făină, se amestecă şi se mai fierbe până ce guliile se înmoaie bine. In final se adaugă sare, zahăr, eventual oţet.

Gulii călite

Gulii călite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.