Gulii cu sos alb
PrinteazaO reteta gustoasa de gulii cu sos alb, ceapa, unt, faina, smantana, piper alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare.
- 4-5 gulii
- 3-4 cepe
- 100 g unt sau chiar untură
- 1-2 linguri cu făină
- 200 ml smântână de gătit
- piper alb măcinat
- 2-3 căţei de usturoi
- piper negru măcinat
- mărar verde tocat
- pătrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţă guliile şi taie-le cuburi. Ai avantajul că se vor tăia (şi menţine) ca nişte zaruri mai mari.
Pune cuburile de gulie la călit în untură şi lasă-le, amestecând din când în când, până se auresc. Separat, căleşte ceapa tocată mărunt, până se înmoaie.
Pune peste gulii făina şi verdeaţa tocată mărunt. Amestecă, să prindă un pic de gust făina. Stinge cu puţină apă caldă, amestecând încontinuu.
Adaugă smântână de gătit şi amestecă din nou. Adaugă ceapa călită şi usturoiul feliuţe. Amestecă bine. Sărează şi piperează.
Gulii cu sos alb
Pofta buna!