Gulii cu sos alb

Printeaza

O reteta gustoasa de gulii cu sos alb, ceapa, unt, faina, smantana, piper alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare.

Ingrediente:Gulii cu sos alb

  • 4-5 gulii
  • 3-4 cepe
  • 100 g unt sau chiar untură
  • 1-2 linguri cu făină
  • 200 ml smântână de gătit
  • piper alb măcinat
  • 2-3 căţei de usturoi
  • piper negru măcinat
  • mărar verde tocat
  • pătrunjel verde tocat
  • sare

Mod de preparare:

Curăţă guliile şi taie-le cuburi. Ai avantajul că se vor tăia (şi menţine) ca nişte zaruri mai mari.

Pune cuburile de gulie la călit în untură şi lasă-le, amestecând din când în când, până se auresc. Separat, căleşte ceapa tocată mărunt, până se înmoaie.

Pune peste gulii făina şi verdeaţa tocată mărunt. Amestecă, să prindă un pic de gust făina. Stinge cu puţină apă caldă, amestecând încontinuu.

Adaugă smântână de gătit şi ames­tecă din nou. Adaugă ceapa călită şi usturoiul feliuţe. Amestecă bine. Să­rează şi piperează.

Gulii cu sos alb

Gulii cu sos alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.