Gulii cu sos Bechamel
PrinteazaGulii cu sos Bechamel din: gulii, unt, faina, lapte, sare, piper.
- 2- 3 guiii
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 1 cană cu lapte
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile de coaja tare de deasupra, tăiaţi-le jumătăţi şi fierbeţi-le în apă care clocoteşte timp de 5-6 min.
Scurgeţi apa, tăiaţi guliile în felii groase de 1- 2 cm şi lăsaţi-le într-o cratiţă emailată cu o lingură de unt să fiarbă 1/4 oră.
Pregătiţi separat un sos Bechamel din unt amestecat omogen cu faina şi subţiat cu lapte pus câte puţin. Lucraţi cu o lingură de lemn, amestecaţi tot timpul în cratiţă.
Dacă sosul e prea gros, subţiaţi cu puţină apă caldă. Ca să se poată consuma, orice sos făcut cu faină are nevoie să fiarbă 10 min. Când sosul arată ca o smântână subţire, săraţi, piperaţi şi răsturnaţi peste guliile făcute în unt.
Serviţi mâncarea caldă, lângă crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!