Gulii cu sos de rosii
PrinteazaGulii cu sos de rosii din: gulii, ceapa, suc de rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei, unt, sare, piper.
- 2 gulii
- 2 cepe
- 500 ml suc de roşii
- o legătură ceapă verde
- o crenguţă cimbru
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cepele se taie mărunt, se călesc cu un căţel de usturoi într-o lingură de ulei, apoi se presară cu sare. Când ceapa a devenit translucidă, se toarnă sucul de roşii şi se lasă la fiert 15 minute.
Gulia se taie cubuleţe care se pun la călit în cealaltă lingură de ulei şi unt topit.
Se amestecă constant, se pune restul de usturoi, cimbrul, sare şi piper. E gata atunci când cubuleţele sunt transparente. Se serveste cu sos de roşii şi, după gust, cu lămâie si ceapă verde.
Pofta buna!