Tochitură Bănățeană din: carne de porc, carnati, untura, ceapa, usturoi, vin, bulion, dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Această mâncare, profund încărcată de istorie și cultură, oferă o experiență culinară ce transcend limitele gustative, purtându-te prin complexitatea și bogăția gastronomiei românești. Specialitatea se bazează pe o selecție generoasă de carne de porc, cârnați de casă și […]
Gulii frantuzesti
PrinteazaGulii frantuzesti din: gulii, ulei, orez, zahar, faina, verdeata, sare.
Ingrediente:
- 12 gulii
- 150 ml ulei
- 100 g orez
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de verdeata tocata
- sare
Mod de preparare:
Gulii frantuzesti: Guliile mari, câte două pentru o porţie, se curăţă de coajă, se taie un capac şi se scoate miezul. Orezul se alege, se spală şi se căleşte în ulei.
Când orezul s-a călit, se adaugă miezul guliilor, apoi se stinge cu supă de oase. Se potriveşte de sare, se lasă să dea in fiert şi se pune cratiţa cu orez la cuptor, 20 de minute.
Când este gata, se umplu guliile cu amestecul, se pun capacele, se aşază într-o tavă cu apă pe fund şi se pune în cuptor.
Făina se căleşte în uleiul rămas, într-o cratiţă, şi, după ce s-a călit, se stinge cu supă de oase sau cu apă.
potriveşte de gust cu sare, se pune zahărul şi se lasă la fiert circa 15 minute, apoi se strecoară peste gulii.
presară verdeaţă tocată pe deasupra şi se mai ţin guliile 10 minute la cuptor.
serveşte fierbinte.
Pofta buna!