Gulii cu fructe de mare
PrinteazaGulii cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar, sare, chili, piper.
- 6 gulii
- 400 g amestec fructe de mare
- 2 linguri cu ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 100 g gorgonzola
- 100 ml vin alb
- 200 ml smantana
- boabe de porumb
- marar
- sare
- chili
- piper
Mod de preparare:
Decojeşte guliile, taie-le capac şi scobeşte-le de miez. Dacă sunt mai măricele, opăreşte-le în apă cu sare vreo 3-4 minute. Incinge uleiul şi aureşte usturoiul feliat.Toarnă vinul, pune un praf de sare şi chili. Când dau în clocot, pune fructele de mare.
După 2-3 minute, toarnă smântână, boabele de porumb scurse din conservă, sare şi piper după gust. După 3-4 minute, stinge focul, adaugă brânza cubuleţe, mărar după gust şi umple guliile cu acest amestec.
Dă la cuptorul încins pentru 10-12 minute sau până ce capătă o culoare aurie. Serveşte-le de îndată!
Gulii cu fructe de mare
Pofta buna!