Gulii gratinate
PrinteazaGulii gratinate din: gulii, fasole, rosii, frisca, coniac, mustar, sare, piper, zahar.
- 2 gulii mari (700 gr.)
- 400 gr. fasole verde
- 200 ml concentrat de legume
- 500 gr. rosii
- grasime pentru uns forma
- 250 ml frisca
- 2 linguri de coniac
- 4 linguri mustar
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se taie bucati mici. Se pun guliile si fasolea intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute.
Se scurg intr-o sita, pastrandu- se zeama de fiert. Se spala rosiile si se taie felii. Se unge o forma de budinca, se pun legumele straturi-straturi si se toarna peste ele zeama de fiert, amestecata bine cu frisca, coniacul, mustarul si condimentele.
Se-ncinge cuptorul (250 C) si se lasa sa se coaca 20 de minute.
Se servesc cu cartofi fierti. Un sfat: daca guliile au frunze proaspete, tocati-le marunt si presarati-le peste graten. Au un gust iute, picant si pot fi folosite ca mirodenii.
Pofta buna!