Gulii in aluat
PrinteazaGulii in aluat din: gulii, morcov, patrunjel, ciuperci, faina, ou, galbenus, unt, sare, ulei.
- 4 gulii
- 1 morcov
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g ciuperci
- 300 g făină
- 50 ml apă caldă
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi morcovul şi guliile de coajă, apoi le fierbi în apă cu sare 10 minute, le scoţi şi le laşi deoparte. Morcovul îl dai prin răzătoarea mică, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt.
Amesteci făina cu oul, untul, apa caldă şi un praf de sare. Incorporezi morcovul şi ciupercile.
Obţii un aluat mai tare, pe care îl dai la rece. Intinzi o foaie din aluat, presari pătrunjelul tocat peste el şi îl tai în patru bucăţi.
Imbraci fiecare gulie cu câte o bucată de aluat şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi cu gălbenuşul bătut şi dai la cuptor o oră, la foc mic.
Poţi servi cu sos de smântână şi usturoi.
Gulii in aluat
Pofta buna!