Gulii in aluat

Printeaza

Gulii in aluat din: gulii, morcov, patrunjel, ciuperci, faina, ou, galbenus, unt, sare, ulei.

Ingrediente:Gulii_in_aluat

  • 4 gulii
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g ciuperci
  • 300 g făină
  • 50 ml apă caldă
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul şi guliile de coajă, apoi le fierbi în apă cu sare 10 minute, le scoţi şi le laşi deoparte. Morcovul îl dai prin răzătoarea mică, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt.

Amesteci făina cu oul, untul, apa caldă şi un praf de sare. Incorporezi morcovul şi ciupercile.

Obţii un aluat mai tare, pe care îl dai la rece. Intinzi o foaie din aluat, presari pătrunjelul tocat peste el şi îl tai în patru bucăţi.

Imbraci fiecare gulie cu câte o bucată de aluat şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi cu gălbenuşul bătut şi dai la cuptor o oră, la foc mic.

Poţi servi cu sos de smântână şi usturoi.

Gulii in aluat

Gulii_in_aluat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.