Salata aromata cu gulii din: gulii, morcovi, castravete, su de lamaie, ulei. Ingrediente: 2 gulii 2 morcovi un castravete de seră sucul unei lămâi ulei de măsline Mod de preparare: Guliile, morcovii şi castravetele se curăţă, se spală şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu sucul unei jumătăţi de lămâie […]
Gulii in panada
PrinteazaGulii in panada din: gulii, ou, faina, apa, ulei, sare, piper.
- 1 gulii mari
- 1 ou
- 3 linguri cu făină
- 1 pahar cu apă
- 1 cană cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile de coaja tare, tăiaţi-le jumătăţi şi puneţi-le să fiarbă în apă care clocoteşte. După 10 min scoateţi guliile din apă, lăsaţi să se răcească, tăiaţi felii de 2-3 cm grosime.
Faceţi un aluat de clătite din ou, faină, apă (sau sifon), sare, piper măcinat. Omogenizaţi să nu aibă cocoloaşe. Treceţi feliile de gulii prin aluat şi prăjiţi-le în ulei încins. Scoateţi pe şerveţele de hârtie.
Serviţi mâncarea caldă, lângă salată de sezon sau lângă legume crude. In uleiul rămas prăjiţi tije de pătrunjel trecute prin aluat pentru decor.
Pofta buna!
Tigaie de gulii
Tigaie de gulii din: gulii, ceapa, suc de rosii, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 gulii 2 cepe 500 ml suc de roşii o legătură ceapă verde o crenguţă cimbru 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Cepele se taie mărunt, se călesc cu *un căţel […]
Gulii cu ficat
Gulii cu ficat din: gulii, unt, faina, lapte, smantana, ficat de porc, ceapa, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri unt 1 cub concentrat pentru supă 1 lingură făină 250 g smântână dulce sare piper nucşoară 1 cană lapte 4 pâinici (chifle) 300 g ficat de porc 1 ceapă mare 70-100 g slănină afumată […]